måndag 13 augusti 2012

Gratäng med Ris och Bacon

Hade risrester i kylskåpet och var sugen på någon slags risgratäng. Som vanligt använde jag mig av Google och hittade ett recept i Anjas matblogg. Alla ingredienser fanns hemma vilket är en stor fördel. God blev den också och det är en rätt jag kan tänka mig att göra fler gånger.

För 4 personer behövs följande:
1 pkt bacon (140 g)
1 st gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl matris
5 dl vatten
1,5 dl turkisk yoghurt (10%)
1 dl ketchup
1 dl mjölk
1 krm cayennepeppar
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
1 burk majs (150 g)
2 dl riven ost

Gör så här
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Strimla bacon, hacka lök och vitlök. Stek tillsammans i en stekpanna
  • Koka riset enligt förpackning med vatten och salt.
  • Blanda riset med bacon och löken
  • Rör ihop youghurt , ketchup, mjölk, kryddorna och majs.
  • Smöra en ugnssäker form. Lägg ner risblandningen och häll över såsen.
  • Strö över riven ost
  • Ställ in i ugnen tills osten fått fin färg.


Bild från Anjas Matblogg

Pernie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar