onsdag 1 maj 2013

Kosläpp




Idag har vi varit på kosläpp eller betessläpp som det egentligen heter för allra första gången. Ingen av oss har tidigare varit. Kan ju säga att gården hade verkligen vädret på sin sida då solen sken från klarblå himmel. Det var många som hade hittat dit och ville man se något så gällde det att hålla sig framme. Hittade en bra plats och där placerade vi oss ca 1 1/2 timme innan korna släpptes ut. Arla som höll i kosläppet bjöd på bullar och mjölk så det blev lite picknick i solskenet. Innan korna kom så var det uppvisning av westernridning, veterantraktorer och agility. Vid 12:00 släpptes sedan korna ut, oj vad de rusade och hoppade. Var väldigt roligt att se. Naturligtvis fanns det annat att se i form av traktorer och kalvar men det hann vi inte med.

Prövningen kom när vi skulle hem, bilköer, alla skulle ju i väg nästan samtidigt. Det tog nästan en timme för att komma i från gården. Undra om det var 10 000 personer där som de ev räknat med.


"Mamma Mu" väntar på att bli utsläppt



Pernie

2 kommentarer:

  1. Oh, så roligt!
    Har funderat på att hitta något kosläpp att titta på men det har aldrig blivit av.
    Men nästa år så! För jag antar att det är för sent i år?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen roligt, men mycket folk. Vet inte om det är för sent i år, några gårdar kanske fortfarande inte gjort det.

      Radera