söndag 3 juni 2012

Kamben

För ett tag sedan fick vi kamben av grannen. De har blivit liggande i frysen då vi inte visst hur vi skulle tillaga dem. Dock hade jag nu tröttnat på att de tog plats i vår lilla frys och hittade ett recept på nätet som jag prövade igår. Blev gott och nu kan jag tillaga kamben.

Honungskryddade kamben

1,2 kg kamben av fläsk

2 msk honung

2 msk Arla smör- &rapsolja

4 msk grillkrydda

1 msk torkad ingefära


Sätt ugnen på 220 grader. Blanda honungen, smör- & rapsolja, grillkryddan och ingefäran. Kläd en plåt med bakplåtspapper och gnid sedan in kryddblandningen på köttet direkt på plåten, då slipper du dubbelt kladd. Baka dem sedan i ugnen i 1 timme. Vänd dem efter halva tiden.
Tag ut och låt dem svalna.


Pernie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar