Hamburgerbröd med havregryn och dinkel
12-14 st
50 g jäst
5 dl ljummen mjölk
2 tsk salt
några msk olja eller margarin
2 dl havregryn
ca 1 l siktat dinkelmjöl
12-14 st
50 g jäst
5 dl ljummen mjölk
2 tsk salt
några msk olja eller margarin
2 dl havregryn
ca 1 l siktat dinkelmjöl
ägg
sesamfrön, skalade
Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken i en kastrull. Häll över jästen, rör så att den löser sig. Häll i salt, olja och havregryn. Tillsätt dinkelmjölet, lite i taget, tills degen är smidig och inte kladdar. Låt jäsa ca en timme. Knåda degen och forma 12-14 platta tekakor, ca ½ cm tjocka. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa 30 minuter. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen (225 grader) ca 7-8 min. De ska inte få för mycket färg. De blir även goda utan några frön alls!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar