INGREDIENSER
Botten
250 gram smör eller margarin
5 dl socker
5 st ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
Glasyr
100 gram smör eller margarin
5 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt, kallt kaffe
kokosflingor
______________________________________________________________________________
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat
bunke och rör ner i smeten.
4. Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt kakan svalna.
6. När kakan börjat svalna kan du göra glasyer: smält smöret och blanda därefter i
alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyer på kakan och
strö på kokisflingor. Låt glasyer stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar