måndag 30 december 2013

Tyst och tomt

Det känns som vi är sex år tillbaka i tiden då vi inte hade barn men tre katter. Barnen stannade kvar lite längre hos mormor och morfar, katterna följde med mig till Göteborg i går. Det är tomt och tyst utan barnen, tänk så här var livet innan. Vad gjorde man egentligen då? Vad mycket tid som fanns? Även om det kan vara jobbigt med att inte alltid få sova, trotsiga barn med mera så vill jag inte vara utan dem en längre tid. I morgon kommer de hem igen.



Pernie

torsdag 26 december 2013

Julen 2013



firades först i Halmstad fram till juldagen. På annandagen åkte jag och barnen till Småland till mina föräldrar. Maken stannade kvar hemma för att arbeta och komma i fatt. Julen har varit bra, barnen varit i högvarv och fick träffa tomten. Det enda som saknades var snön då det varit plusgrader och regn.
Julklappar i massor har de fått.


W fick en kulbana som man bygger ihop, lego starwars, angrybirds dvd, bok om familjen hedenhös, pennor, en bok med julsånger, radiostyrd bil, en stor lastbil, kläder, pengar.
E fick duplo flygplan, lego friends (duplo), pennor, kängor, kläder, docka, spargris, pengar, halsband, tvål.
Tillsammans fick de en kälke, målargrejer och pärlor.


Pernie

söndag 15 december 2013

Ett år äldre

En vecka har gått sedan jag blev ett år äldre och gick in i ett nytt årtionde. Ja, jag fyllde jämt men hade inte så mycket firande. Mina föräldrar kom och så familjen. Helt lagom, fira kan man ju göra egentligen när som helst. Hösten har varit rätt intensiv och min att jag skulle fylla hade jag trängt bort i bakhuvudet. Så därför blev det som det blev.  Uppvaktad blev jag i alla fall.
Downton Abbey säsong 1-4 och exklusiv choklad signerad Emanuel Andrén från maken

Gratängform och presentkort på Albrekts Guld av svärföräldrarna

Klocka från Certina och pengar av mina föräldrar.
Pernie

måndag 2 december 2013

Loppi Blogbag

Vi fick möjligheten att ännu en gång pröva Loppi Blogbag. Innehållet i den här bagen var anpassat till barn äldre än 1 år.

LEGO® DUPLO® Det är lekdags i djurparkens polarområde. Ha kul på isen med den söta isbjörnsungen och pingvinen! Lek med de transparenta isblå och stengrå LEGO® DUPLO® klossarna! Börja ditt livs LEGO byggäventyr med vänliga DUPLO djur! Rekommenderad ålder: fr 1,5 år. Det här blir en perfekt julklapp till dottern.

•   Folksams praktiska barnkit som är perfekt att ha med sig i bilen eller i väskan. Innehåll: vattenavvisande plåster, skavsårsplåster, brännsårsplåster, brännskadegel, torkare och solskyddskräm. En perfekt liten väska som man lätt kan ha med sig.

•   Coops ekologiska majssnacks av majs och solrosolja. Härligt frasiga som smälter i munnen. Majskrokarna är glutenfria. Dottern på 2,5 år tog påsen direkt och satte sig i soffan och åt. Är ju perfrkt med ett nyttigt snacks till henne och lätta att ha med sig.

•   Coops ekologiska fruktdryck utan tillsatt socker, enbart naturligt förekommande sockerarter. Finns i smakerna äpple och päron. Jag gillar sådana här drycker till barn som inte innehåller tillsatt socker, även jag som vuxen dricker av de ibland.

•   Coops praktiska Klämmis, kan ätas såväl med sked som direkt ur förpackningen tack vare den fiffiga pipen. Den är enkelt att försluta förpackningen igen om inte allt går åt. Korken är barnsäker och kommer i smakerna: päron, kiwi och banan, – päron
, banan och jordgubb, – äpple, banan och mango. Den här fick jag gömma undan då både dottern och sonen älskar dem, kan ta fram den när vi köpt en till.

•   KidsZoo från Acrilex är en serie med vitaminer, mineraler och fiskolja för barn från ett år. Det smakar gott och är speciellt framtagna för barn som periodvis är lite kinkiga med maten, men ska naturligtvis inte ersätta en bra kost. KidsZoo innehåller naturliga smaker och färger, inga konstgjorda sötningsmedel. Som godis och när barnen fått dagsdosen ville de ha mer. Blev att sätta undan burken ur synhåll. Men perfekt om de äter dåligt under en period.

•   Pixibok från Bonnierförlagen - den populära illustrerade barnboken i miniformat. Pixi-böcker är perfekta att ha i bilen eller i väskan när man är ute på stan. Små och tunna.

Tack Loppi för att vi fick ta del av detta.
Pernie