lördag 28 september 2013

Dermalex repair

Som Smartsons testpilot har jag fått pröva Dermalex Skin Repair -en kortisonfri behandling av eksem. Tyckte det lät bra då jag är trött på att hela tiden smörja in med kortison. Det skulle vara skönt med en receptfri kortisonfri kräm till ansiktet. Dermalex består av ämnen som effektivt behandlar eksemet genom att aktivera hudens egna reparationsmekanism och bilda en skyddande film mot yttre faktorer som kan trigga eksemet. Den mjukgör och återfuktar huden samtidigt som den behandlar symptomen.

Då jag har lidit av eksem sedan barn hade jag förväntningar på denna kräm. Och särskilt då till ansiktet. Smörjde med krämen ca 2 ggr om dagen. Huden blev mjuk men tyvärr såg jag ingen direkt skillnad på eksemet. Kanske om jag hade smörjt mer eller längre period. Dock var den bra som mjukgörande och skonsam då den varken innehåller parabener eller parfym. Till mitt ansikte får jag nog fortsätta med Protopic, den salva som ger bäst resultat.
Pernie

torsdag 26 september 2013

Jeff Dunham


I går var Jeff Dunham i Lisebergshallen. Maken hade köpt biljetter och jag som inte hade sett Jeff innan och knappt visste vem det var blev bjuden.  Men jag måste säga att han var rolig och han bjöd på många skämt. Dock var det inga sköna stolar så det efter två timmar började det gå långsamt. Men vi hann se Ahmed the Dead Terrorist, Peanut och den sura griniga gubben Walter. GP har en recension av föreställningen i går och gav den två fyrar. Jag håller inte helt med den, skämten var roliga men introt var alldeles för långt. Recensionen går att läsa här.
Bjuder på ett litet videoklipp:
Pernie

söndag 22 september 2013

Jag är beroende


Mitt nya beroende är att gå in och kolla hur det går med mina auktioner på Tradera. Appen från tradera gör det så enkelt. Har auktioner som slutar idag och i morgon så på onsdag kommer det bli tomt. Får kanske lägga ut några nya. Eller väntar jag till efter London. Jag kan dock rekommendera traderaappen, lätt att lägga upp auktioner. Går även att spara utkast för att lägga upp dem senare. Det är guld värt för mig då inte prolister inte finns för Mac. Jag kan skriva auktionerna när som och sedan välja när jag vill lägga upp dem. 
Pernie

lördag 14 september 2013

Första gången


I går gjorde jag äppelmos för första gången  och det blev riktigt bra. Är inte förtjust i äppelmos egentligen men det här blev riktigt bra. Dessutom kunde jag justera sockermängden vilket känns bra. Och tack vare min KitchenAid så var det riktigt smidigt. Behövde varken skala eller kärna ur. Nu blir det inget mer köpt äppelmos.
Pernie

fredag 13 september 2013

Vår lille kille börjar bli stor

Igår när vi borstade tänderna upptäckte jag att det kom upp en ny tand i underkäken. Mjölktanden är lös men han har inte tappat den. Kanske brås han på mig som inte tappade mina mjölktänder utan fick dra ut dem. Jag var i alla fall ingen "tandalös kärring" som de retades på den tiden. Men så kom ju inte tandfen till mig heller, hoppas hon kommer till W.




Pernie

tisdag 3 september 2013

Skärmtid



Det här med skärmtid är något jag har funderat på. W kan sitta och spela länge framför datorn, ipaden eller iphonen och hur mycket är egentligen bra. Nu är ju allt inte onyttigt utan det finns väldigt lärorika spel och program men ersätter det andra sociala aktiviteter så kanske man ska fundera på det. Även maken och jag är ju lite beroende av skärmar vilket vi borde tänka på ibland.
Hur tänker ni om det här med barn och skärmtid?

Här kan du läsa sex tips till föräldrar om barnens skärmtid.

Pernie