lördag 31 augusti 2013

Frisörbesök

Barnen har länge varit långhåriga men idag var det äntligen dags för saxen. E har aldrig blivit klippt innan så det var premiär. Vi klipper barnen på Spojl, en butik med kläder men som även har en barnfrisör. Dessutom har de bra pris på klippning, 150 kr.

Började med E och jag har aldrig sett henne sitta så stilla som hon satt under tiden hon blev klippt. Det var nog lite spännande. W hade däremot svårare för att sitta still, särskilt när han klipptes med maskin.

Jag gick in med två barn och kom ut med två andra. Som efter hade bråttom att åka och köpa godis som de hade blivit lovade.

Pernie

söndag 25 augusti 2013

Fröknäcke

Fick häromveckan ett recept på Fröknäcke som jag har provat att göra. Supergott och nyttigt intalar jag mig. Det kommer att bakas fler gånger.


Pernie

lördag 24 augusti 2013

Gamlestadsgalej

Idag var det alltså dags för Gamlestadsgalej för tredje året i rad. Jag har varit och kikat på det varje år och det har växt i storlek. I år passade jag på att ha ett loppisbord. Då maken jobbade hela dagen så hade kom mina föräldrar ner för att hjälpa till med barn. Så klart passade de på att rensa.

Vi hade en del att sälja och vi gick inte minus. Trevlig musik under tiden och mycket folk. Fick även äntligen se Los Copihues uppträda och dansa. De huserar ju i källaren i vårt hus. Summan av kardemumman var att jag hade en trevlig dag, stolt över att jag tog tag i att sälja av lite. Resten gick till Stadsmissionen. Jag hoppas att det blir fortsättning på detta för det behövs för området.



Los Copihues


Los Copihues


Los Copihues
Pernie

fredag 23 augusti 2013

Loppipåsen förskola


Höstterminen har börjat och vad passar bättre då att Loppipåsen Förskola släpps.  I år samarbetar Loppi med Lekmer. Handla för 800 kronor eller mer så får du Loppipåsen utan kostnad ( det är inte svårt att komma upp i summan 800 kr på Lekmer) Men det går även att köpa påsen till självkostnadspris 49 kr + frakt 49 kr. Vilket det kan vara värt då då påsen är full med samples, produkter och erbjudanden till ett värde av 700 kr. Du kan läsa mer om påsen och innehållet här

Pernie

lördag 17 augusti 2013

Tradera

Har lite auktioner ute på tradera som går ut i morgon och på måndag. Mest barnkläder och skor men in och kika. Du hittar mina auktioner här.


Pernie

lördag 10 augusti 2013

Vardagen åter är

Utsikten från mitt nya kontor

I måndags så var det dags att gå tillbaka till vardagens rutiner igen med jobb och dagis. För barnen gick det jättebra att gå tillbaka till dagis. Inte mycket barn denna veckan så de har haft det lugnt och skönt men mycket trötta på kvällarna. För min del innebar det en stor omställning, jag skulle börja på mitt nya jobb i en annan stadsdel. Nya människor och rutiner. Nervöst men det gick bra, som tur var var de inte så många då en del fortfarande har semester. Men jag har haft långtråkigt då min behörighet till att komma in i datasystemet inte kommit och jag behöver inte läsa in mig på lagar och regler. Så jag har i stället packat grejer och ordnat praktiska saker. Men jag hoppas det blir ändring nästa vecka. Dock känns det konstigt och tomt utan mina gamla kollegor som kände mig.
Pernie

lördag 3 augusti 2013

Ny utmaning

Augusti och en ny utmaning i FB-gruppen. Den här gången är det magen som ska bearbetas. Det var ju jag och en till som lyckades göra hela förra utmaningen med benböj. Undra hur många som hänger med hela vägen.


Pernie