söndag 31 mars 2013

Det ser ju lovande ut

Påskvädret i år går inte att klaga på. Visserligen kallt på nätterna men på dagarna har solen värmt upp luften. Hittar man lä så är det helt underbart. Och enligt bilden nedan ser nästa vecka också lovande ut.

Pernie

fredag 29 mars 2013

Nöje på långfredagen

Förr i tiden var långfredag en riktigt tråkig dag, inget öppet och inget roligt på TV. Men nu är det annorlunda, affärer, restauranger och andra nöjen är öppna.

Dagens nöje hos oss blev ett litet besök på Universeum. Vi hade några fribiljetter som gick ut sista april så det var lika bra att passa på. Vi gick dock inte igenom hela men var lite i regnskogen och uppe hos dinosaurerna. W var rätt trött då han hade varit vaken sedan 05:20, men vi hade ju inte betalt så det gjorde ju inte något.



Mötte en fågel som var ute och promenerade


Dinosauren som skrämde E


Bägge två fastnade i gapet
Pernie

torsdag 28 mars 2013

Chokladmousse


Lite lyx så här på torsdagskvällen, men det är ju faktiskt skärtorsdag. Blev utvald som Smartsons testpilot till Kockens chokladmousse 70%. Moussen har en kakaohalt på 70% och mixen vispas med elvisp tillsammans med lite mjölk. 

Väldigt lätt att laga till, bara att tänka på att man gör den i god tid innan eftersom den ska stå i kylen i två timmar. Rätt fast konsistens, god chokladsmak och inte allt för söt. Serverade den med jordgubbar. Även barnen åt lite av den och tyckte den var god. Kan absolut tänka mig att köpa den igen om suget efter chokladmousse dyker upp.

Pernie

Dagens outfit

Om dottern själv får välja, en ärmlös klänning från sjuttiotalet.

Pernie

onsdag 27 mars 2013

Nu ska de bekämpas





Jag pratar alltså om mina eksem som jag verkligen har tröttnat på. Under tiden jag var föräldraledig med dottern var jag hur fin som helst i hyn men så började jag jobba i höstas. Poff så var de tillbaka i ansikte och på kroppen. Rött, fnasigt och svidande tills jag för några veckor sedan fick nog och ringde vårdcentralen. När jag väl kom dit visste jag vad jag ville ha och det fick jag samt en remiss till hudläkare. Den här gången ska jag inte ge mig.
Pernie

söndag 24 mars 2013

Våfflor och påskris



Trots en natt med lite sömn så har det vart en bra söndag med bus och annat.  Förra helgen lovade jag W att vi skulle ha våfflor som idag eftersom det är Våffeldagen i morgon. Nu kommer han ihåg saker så det gäller att hålla sina löften. Så till middag var vi så nyttiga att vi åt våfflor (det var i alla fall lite grovt mjöl och dinkelmjöl i smeten).  Ingen idé att laga annan mat för den skulle ratas.


När vi var i Småland förra helgen så passade jag på att plocka påskris. Förra året hade vi fjädrar men inget ris, i år kunde jag inte hitta fjädrarna. Så det var bara att köpa nya, kan lova att de gamla kommer fram sen. Satte dit fjädrarna idag så vi hinner njuta av det lite. Påsken är ju så kort.

Pernie

lördag 23 mars 2013

En förälders värsta mardröm

Idag var jag med om en förälders värsta mardröm - att ens barn försvinner. Jag och barnen hade åkt till Maxi för att handla godis. Det var mycket folk då godiset var billigt. E vägrade sitta i vagnen och W ville ha hjälp med godis. Jag hjälpte W med lite godis och när jag vänder mig så ser jag inte E någonstans.

W och jag går runt och letar efter henne runt godiset men hittade henne inte. Jag kände hur paniken växte och visste inte vad jag skulle göra. Bad W att stanna vid vagnen så att jag kunde gå och leta. Sprang runt i affären, funderade på att gå fram till personalen och be dem ropa ut något i högtalare. Går fram emot kassorna och DÅ SER JAG HENNE. Hon går lugnt och stilla ca 10 meter utanför kassorna. Gissa min glädje när jag springer fram till henne.

Det var nog mina 15 värsta minuter, massor av tankar som rusade i genom huvudet vad som kunde hänt. Och anklagelser mot mig själv som inte hade bättre uppsikt. Var helt skakig en stund efteråt. W var enormt duktig som för en gångs skull gjorde precis vad jag sa till honom och stod snällt kvar vid vagnen. Han förstod nog stundens allvar och blev väldigt glad när jag kom tillbaka med E. Mina älskade ungar.
Pernie

onsdag 20 mars 2013

Prisa skatteåterbäringen

Varje år är det lika spännande, ska man få betala eller få tillbaka på skatten. Hellre betalar jag mer skatt under året för att få tillbaka. Så även förra året betalade jag alltså för mycket och får ett tillskott i kassan till sommaren.



Du kan redan nu gå in och titta här om du får något tillbaka.
Pernie

tisdag 19 mars 2013

Gratis är gott

Dags för VAB under eftermiddagen men då E behövde komma ut lite tog vi en tur ner på stan. Jag hade presentkort på JC som jag ville använda upp. Det har ju inte gått så bra för JC har man läst i tidningarna och det vore ju tråkigt om presentkorten skulle bli ogiltiga. Passade på att köpa ett par jeans, ett par äkta Lee-jeans och en tröja. Det är nog de dyraste jeansen jag har köpt men ack så sköna.





Men inte nog med det, jag hade ju även fått kuponger från Smartson eftersom jag ska vara testpilot, en Kelda Soup in a cup och en bärdryck från Kiviks Musteri. Recensionerna av de kommer kanske senare. Som grädden på moset hade jag laddat ner McDonalds app till telefonen och där fanns ett erbjudande på en gratis kaffe. Alltså en bra shoppingtur utan att göra av med mina pengar.





Pernie

söndag 17 mars 2013

På väg hem.

Nu sitter vi mätta och belåtna i bilen hem. Har varit en kort, fartfylld helg i alla fall för W. E hade otur och hade feber och sov det mesta av lördagen. Ett helt underbart väder har det varit. Vi har åkt pulka, handlat godis, lekt på lekplatserna m.m. Vi vuxna har städat bilen vilket verkligen behövdes. En liten bildbomb kommer här.

En stund på lekplatsen


En liten backe hittades där man kunde åka pulka


Sällskap när man sover efter en lång, intensiv dag
Pernie

lördag 16 mars 2013

Lastbilsfärd

Det var en glad kille igår då morfar hade tagit med sig lastbilen hem. Naturligtvis ville han åka men vågade inte åka helt själv så jag fick följa med. Själv var jag inte så överväldigad då jag är uppvuxen med en far som är lastbilschaufför. Det har varit en del lastbilsturer när jag var liten. Förstår att W tyckte det var spännande och det var det första han sa i morse.

Pernie

torsdag 14 mars 2013

Ute på Tradera

Säljer nu min kamera som har följt mig i snart fem år. Lite sorg är det men samtidigt är det dags att förnya sig. Maken är ju en Canon-fantast och vi har nu skaffat en Canon Powershot G15 till familjen. Ja sen finns ju makens systemkamera också och W:s kamera. Dessutom fotar jag ju mycket med mobilen.

En trogen följeslagare i fem år - Panasonic Lumix DMC-LX3
Så vill du ha en riktig bra systemkamera så ska du slå till. Du hittar den på Tradera här. Auktionen slutar den 20 mars.
Pernie

tisdag 12 mars 2013

Veckoplanering




Prövade att lägga in en veckoplanering från personligalmanacka.se och det fungerade. Nu kan man alltså ha sin veckoplanering på bloggen
Pernie

måndag 11 mars 2013

Kan det vara våren?

Fick en liten chock i morse när jag steg upp och såg att termometern visade på minus 10 grader. Vart hade våren tagit vägen. Det var på med långkalsonger, varma tröjor m.m. Men sedan under dagen värmde solen på och det var bara för mig att plocka av sig långkalsonger och tröja. Det är nog våren trots allt, den svåra årstiden då man inte vet vad man ska ha på sig. Blev i alla fall en underbar solig dag.



Pernie

lördag 9 mars 2013

Var det inte bättre förr

Jag pratar om melodifestivalen. Det var en tävling, inte en massa deltävlingar.  Allmänheten fick inte höra låtarna innan tävlingen, röstningen skedde av jurymedlemmar från olika svenska städer. Till och med låtarna och artisterna var bättre.

Nåja, något är i alla fall roligt, det är att följa alla kommentarerna på FB om låtarna och artisterna. Nu ska vi se vem som vinner 2013 år melodifestival




Vinnaren blev Robin Stjernberg med låten You.

Pernie

Flitens lampa

Ja flitens lampa lyste några timmar i förmiddags. Strax innan klockan 10 tog jag min nedpackade dator och några böcker och begav mig till biblioteket för att plugga. Nästa fredag ska jag till Jönköping för att få handledning och innan dess ska jag ju skicka in lite skrivet. Väl på biblioteket fick jag faktiskt lite gjort, inte så mycket som jag hade tänkt (det fanns några tidningar som tilldrog mitt intresse också). Men jag har fått lite att skicka in, kanske får jag ner mer.

Pernie

torsdag 7 mars 2013

Tips från blogg

Häromdagen hittade jag en ny blogg som heter JiasDiary som verkade trevlig.  Igår skrev hon om att hon hade shoppat på en sida som heter Usagodis.se. Då jag verkligen gillar amerikanska grejer så var jag ju tvungen att kolla upp denna sidan. Och blev glatt överraskad, där fanns så mycket gott som kan vara svårt att få tag i butiker här hemma. Blev sugen att beställa hem poptarts, den gula senapen och Hershey's kisses.  Få se om vi lägger någon beställning, även maken blev förtjust i sidan. Nackdelen är att vi båda började längta till USA.

Bilder från usagodis.se

Pernie

söndag 3 mars 2013

Härliga söndag

För att inte barnen skulle slå ihjäl varandra eller riva huset så gick vi ut i förmiddags. När vi kom ut slog vårvärmen mot en. Solen sken och det var en underbar förmiddag. Tänkte gått en liten promenad då sonen ville åka sparkcykel. Men med en tvååring som inte ville sitta i vagnen och en femåring som inte ville gå dit jag ville så kom jag inte så långt. Däremot var vi ute en bra stund i solen.





Pernie

lördag 2 mars 2013

Dagen efter

I går kväll hade vi barnvakt, farmor och farfar passade barnen på kvällen. Maken och jag fick komma ut en stund tillsammans. Det händer ju inte så ofta. Hard Rock Café fick ett besök av oss. Maken har varit där en del gånger då han fotat Rockcircus men igår behövde han alltså inte det. Två öl, bra musik gjorde kvällen. Trevligt och skönt att vara vuxen men idag krävs det mycket kaffe för att få igång mig.

Rockcircus på Hard Rock Café
Pernie

fredag 1 mars 2013

Spel online


De flesta har nog någon gång testat på att stoppa i en krona i en enarmad bandit och sedan stått och väntat på att  rasslet av mynt ska komma. En signal på att man har vunnit. Idag behöver man inte längre lämna soffan för att spela på dessa maskiner. Online finns nu en mängd casinon med samma spel och odds så på ett vanligt casino. Du kan få uppleva spänningen men behöver inte lämna hemmet.

Själv har jag ingen erfarenhet av att spela på casino online. En anledning till det är att jag är dåligt insatt i hur spelen på olika casinon fungerar samt vilka sajter som är bra. Men eftersom det nu även finns slots på nätet så skulle jag kunna tänka mig att pröva, dock för en begränsad summa. Dels för att jag kan vara lite snål men också dels för att jag kan vara rädd för att fastna i spelandet. Det ger ju en spänning och spelautomaterna ger en snabb kick. Men kan man hantera det så är det så är det ett utmärkt sätt att spela på.

Pernie