torsdag 31 januari 2013

Anledningar till att barn är jobbiga

Ett gott skratt förlänger livet!! Kolla in 27 olika anledningar till varför barn är jobbiga. Jag kunde i alla fall inte låta bli att skratta åt det och jag känner verkligen igen en hel del.


Pernie

onsdag 30 januari 2013

VAB-ångest

En tråkig VAB-dag avslutades med god Sushi. Återigen är det VAB här hemma. E hann vara en dag på förskola och jag hann jobba en dag. Så dagen har tillbringats i sängen tillsammans med en febrig skrutta. Och så har jag ångest för allt som behövs göra på jobbet, trots att jag inte kan göra något åt det. Men jag vet att högarna inte minskas, utredningar inte skrivna med mera. Fast jag måste släppa det även om det är svårt och lära mig prioritera vad som är viktigast.
Pernie

måndag 28 januari 2013

Söndagsbullar

Hade inga direkta planer för dagen då jag skulle vara själv med barnen hemma. Tittar igenom FB och ser att Coop har lagt upp ett foto på kanelbullar. Kikar igenom skåpen och ser att alla ingredienser fanns hemma och startade.  W var med och bakade bullar av halva degen. Vackra, nja men det var hans egna hemmagjorda. Det ska ju trots allt vara roligt för barn att baka och då gäller det att inte bry sig så mycket om utseende utan låta dem göra som de vill.

Bullar på jäsning


Färdiga bullar


Nu bullfrossa
Pernie

Musiktips


Fick tips om dessa två låtar på FB av själva sångerskan. Låtarna är skrivna av Lovisa Hast, som är näst intill blind. Hon har skrivit tre låtar och detta är två av dem. In och lyssna på dem och njut.

Pernie

fredag 25 januari 2013

BVC-app

Fick ett tips på FB igår om en app som helt enkelt heter BVC-appen. Med appen kan man hålla reda på barnens BVC-besök, vikt- och längdkurvor och vaccinationer. Man kan också läsa om barnens utveckling vid varje ålder. Jag har laddat ner den och lagt in E:s vikt och längd och kan nu alltså lätt följa hennes kurva. Låter det intressant, appen finns både för Android och Iphone. Appen är kostnadsfri.


Pernie

torsdag 24 januari 2013

Vackra vinterdagar



De senaste dagarna har det varit kallt och igår och idag har det gått under -10 grader på morgonen. Kylan biter i kinderna men det är verkligen vackert ute. På dagarna skiner solen vilket gör en så mycket gladare. Sådana här dagar gör att januari känns lite lättare.


Pernie

onsdag 23 januari 2013

Piraterna

Sonen har en ny favoritfilm och det är Piraterna. Lånade den på biblioteket i lördags och han har nog sett den varje dag sedan dess. Även vi vuxna gillar den, rolig och mycket fint gjord. Man kommer säkert att se nya saker varje gång man tittar på den då det är mycket detaljer. Det är Aardman som ligger bakom den, de har även gjort Wallace & Gromit och Shaun the Sheep och det är ungefär samma stuk på denna film. Nu måste vi lämna tillbaka den i morgon, det är nog dags att köpa den. Finns ju som DVD och Bluray.




Pernie

söndag 20 januari 2013

IKEA

I dag blev det en tur till IKEA, tänkte det skulle vara en bra dag då inte lönen har kommit ännu. Men ack så fel jag hade, det var massor av folk där. Vi lyckades i alla fall att äta och gå runt. Dessutom köpte jag lådor till barnens kläder. Det ska vara kläder som de kan växa i och säsongskläder. Tänkte ha dem ovanför garderoben i deras rum. Men alltid när jag är där skulle jag vilja göra om hela hemmet men man får nog ta små steg i taget. Detta var ett steg.

Även en kaffe/te servis till barnen

Pernie

lördag 19 januari 2013

Shopping med barn

Tog en tur ner på stan idag för att kolla igenom lite slutreor. Jag har ju missat det då jag varit sjuk och jobbat. Var på Polarn O. Pyret och Lindex men det fanns inte mycket. Sedan är det ju inte lätt att ha med en 4,5 åring i affärerna. Förutom på POP som verkligen förstått det här med barn i affär, de hade en tågbana. Där inne hade jag kunnat gå hur länge som helst för W men så blev det inte. Handlade i alla fall en tröja till W på Lindex. Dock ej på rea.

Bilder från Lindex
Pernie

fredag 18 januari 2013

Äntligen

har jag fått tummen ur och beställt klipptid. Att jag går och drar på det så länge. Men på onsdag är det dags. Ska kika runt efter snygga korta frisyrer. Det skulle vara roligt att göra något annorlunda men samtidigt måste det vara lättskött. Fortsättnings följer.....




Pernie

söndag 13 januari 2013

Ett andra julfirandet

Årets första julfirande kan man säga. Men julfirandet med svärföräldrarna har blivit uppskjutet två gånger på grund av sjukdom. Men i helgen lyckades vi få till det. Och tomten kom faktiskt till W stora glädje. Han var en väldigt duktig hjälpreda som hjälpte till med att dela ut julklappar. W fick en kamera och lite lego. E fick pengar i fonden och docka. Tillsammans fick de en fågelmatare som ska sitta på fönstret.
Ett dygn hos dem kan ibland vara påfrestande och det är skönt att vara hemma så att man kan göra som man vill.

Pernie

onsdag 9 januari 2013

En och en halv dag

Så länge hann jag jobba innan jag fick gå hem. Kände mig konstig och ont i kroppen under förmiddagen, pratade med maken och hann tyckte jag skulle gå hem. Plikttrogen som jag är tog det emot men jag lyssnade i alla fall och gick hem. Väl hemma sov jag en och en halv timme och efter det tog jag tempen. 38 grader visade den. Det sägs att karlar blir ynkliga när de är sjuka men jag kan tala om att det blir jag med. Så nu har jag beklagat mig lite och snart kommer busungarna.


Pernie

måndag 7 januari 2013

Nu är glada julen slut

I dag var det sista lediga dagen innan vardagen börjar med jobb och dagis. Dagispåsar packade och kläder framplockade. Gäller att komma i håg att ställa klockan i kväll. Vad passade bättre än att plocka ner julgranen så här sista dagen. Sagt och gjort, julgranen är borta och det mesta av julpyntet. Känns skönt och nu kan våren komma.

Pernie

söndag 6 januari 2013

På väg hem

Är just nu på väg tillbaka hem efter ett par dagar på landet. Vet inte om jag är så utvilad men det har varit miljöombyte. Nu har vi en dag till ledigt sedan är det dags för vardagen igen med jobb och dagis. Först och främst gäller det att vända dygnet rätt.

Några som blev glada att vi åkte är nog katterna. Nu blir det lugnt och tyst.

Totte


Mippe


Buddha
Pernie

lördag 5 januari 2013

Tjejträff

Igår var jag med på tjejträffen. Vi är fem tjejer som hängt ihop sedan grundskolan. Varje år så har vi haft julklappsbyte men tyvärr har jag inte varit med på många år. Men i år gick det fast jag hade inte uppfattat att vi skulle ha med julklapp, men Linda räddade mig. Det var en mycket trevlig kväll med mycket prat och skratt. Dessutom så har vi en bok vi skriver varje träff vilket är roligt att läs.Vi planerar för en träff i sommar för att fira våra högtidsdagar. Ska försöka att planera in dessa träffar så att jag kan vara med på dem. De är ju faktiskt en del av mig.

Min julklapp
Pernie

fredag 4 januari 2013

Hemma på mammas gata


Välkommen till Rörvik
Tillbringar några dagar hemma hos mina föräldrar i mitt gamla barndomshem. Lugnt och skönt. E och jag har tagit en promenad på en timme ute i solskenet. Det gick att räkna antalet bilar vi mötte på ena handens fingrar. Frisk luft och tyst är verkligen rekreation.
Huset längst bort på gatan
Pernie

onsdag 2 januari 2013

Årets första arbetsdag

Så här kände jag mig i morse när jag visste att jag skulle till arbetet. Trots det så började jag inte förrän halv tio. Det var rätt lugnt, jag och två till samt en alldeles ny kollega. Jag hoppade ju in extra på grund av att det var så lite folk så telefon och mail var bortkopplat. Det gjorde att jag kunde sitta och skriva utredning i lugn och ro. Men nu är det dags för ytterligare några lediga dagar innan allvaret och vardagen drar i gång på riktigt.
Pernie