måndag 29 oktober 2012

Måndagslistan

Idag måndag är jag tacksam för

  • Det underbara vädret i helgen
  • Att jag kunde jobba hela förra veckan utan sjukdomar och vab
  • Känner mig någorlunda utvilad
  • Våra underbara barn
För att läsa mer måndagslistor kika in till Jennyn.

Pernie

söndag 28 oktober 2012

Vackra höstdagar

I helgen har det varit underbart väder, kallt men soligt. I går tog vi oss en liten tur till Härlanda tjärn. Jag har bott i Göteborg över tio år men aldrig varit där. Det var ju jättefint och kan tänka mig att åka dit igen. Barnen gick riktigt mycket och E somnade så gott i bilen hem,

I morse blev det en tidig morgon, klockan fem ville W stiga upp. Allt på grund av att klockan skulle ställas tillbaka en timme. Det blir en konstig vecka innan de har hamnat rätt. W och jag tog en eftermiddagspromenad idag i solskenet. Som sagt kallt men härligt.
Pernie

lördag 27 oktober 2012

Halloween

Jag trodde att Halloween var idag men jag hade visst fel. Fick nämligen besök av två utklädda barn som bad om ursäkt att de kom idag eftersom det inte var Halloween.
-Va är det inte idag, sa jag.
- Nä, det är inte förrän den 31:e, men då kan vi inte eftersom vi har fotboll.

Det var artigt av dem och jag fick lära mig något. Självklart fick de lite godis. Kan avslöja att maken hade också trott att Halloween var idag.


Pernie

onsdag 24 oktober 2012

Dagens app-tips

Måste rekommendera en rolig foto-app som jag laddade ner i veckan. Den var App of the week och gratis. Den heter Vintique och innehåller 32 vintage-filter, 19 olika vingetter och 26 olika texturer. Om man vill kan man köpa plus pack som innehåller filter för full upplösning (2448x2448) och ramar. Jag har suttit och lekt med den och här är ett resultat.

Pernie

Godmorgon

Nu är det lite mörkt när jag kommer till jobbet på morgonen. Vad passar bättre än att mysa till det med lite tända ljus på skrivbordet.

Godmorgon!!
Pernie

måndag 22 oktober 2012

Måndagslista

Känns som en evighet sedan jag skrev en måndagslista. Ska försöka bli bättre på det då jag behöver lite positiv anda efter de senaste negativa händelserna.

Idag måndag är jag tacksam för att:
  • Barnen är friska igen
  • Jag tog mig i kragen och sökte tre jobb i helgen
  • Att helgen ändå har varit rätt lugn.
Pernie

söndag 21 oktober 2012

Veckan med Lina

Så idag har vi lagat den sista rätten i Linas Barnkasse och både jag och maken är nöjda. Vi har sluppit bråka om vad vi ska äta på kvällarna och all ingredienser har funnits hemma. Vi har inte handla på hela veckan förrän i fredags då mjölken tog slut. Ingredienserna som följde med var bra. Dock har inte barnen ätit så mycket så det har blivit lunchlådor dagen efter. Jag har också märkt att jag är inte lika sötsugen och går och småäter på kvällarna, vilket är positivt. Vi kommer att ge det en chans till.
Pernie

fredag 19 oktober 2012

Personligt brev

Har idag knåpat ihop ett personligt brev till en jobbansökan och det tog i stort sett hela dagen. Dels känner jag mig lite ringrostig då jag inte sökt arbete på över fem år samt att jag har svårt att sälja mig själv. Har säkert med självförtroendet och självkänslan att göra, vilket inte är min starkaste sida. Men övning ger färdighet, har ett till intressant jobb jag vill söka där ansökningstiden går ut inom kort.
Det skulle vara skoj att göra något annat och en löneökning skulle inte vara fel. Troligtvis har jag nog valt en fel bransch för det senare.



Pernie

Ytterligare en dag

av VAB har gått till ända. Men kvällen bjöd på en betydligt piggare kille än tidigare på dagen. Han har sovit och svettats men nu är han svalare. Dessutom har han spelat på Ipaden. Vilket får mig automatiskt att tänka på Debatt i Sveriges Television i går som handlade just om barns surfvanor. Tyvärr missade jag det och har inte hunnit kolla in SVT Play ännu. Men W sitter och spelar på Ipaden men vi ser till att det är appar som är barnvänliga och gärna pedagogiska. Han har lärt sig att räkna både på svenska och engelska med vissa appar. Nu har jag hittat appar som lär honom att stava. Visst det ska inte vara någon barnvakt men en kort stund om man behöver göra något, när man åker bil eller sitter i väntrum på vårdcentral eller liknande kan det vara bra. Om man vill ha bra appar till barn så kika in på Pappas appar som har recensioner och tipsar om appar till barn.
Pernie

tisdag 16 oktober 2012

Vi är inte bara föräldrar

utan även kattägare. Tre små hårbollar har vi men de bor numer hos mina föräldrar där de har ett stort hus och även kan gå ut i trädgården. Mippe var den första lilla hårbollen som kom hem till oss en januaridag 2002, liten och rädd, men är nu en egen liten madam. För att hon inte skulle känna sig ensam så kom Totte en aprildag 2002. Sedan gick det några år innan det flyttade hem två Maine-coon bröder (Bacchus och Buddha), tyvärr gick Bacchus bort alldeles för tidigt en dag före jul för några år sedan. Men de andra tre lever och frodas och i helgen var de här och hälsade på.
Buddha
Mippe, matfriaren
Totte
Pernie

måndag 15 oktober 2012

Första leveransen är här


av Linas Matkasse. Fick ett erbjudande på Linas Barnmatskasse + Fruktpåse i Loppipåsen och passade så klart på att hoppa på det. Och i kväll kom det. Fick rumstera om en hel del i kylen för att få plats med varorna. Nu ska vi se hur det blir att laga allt. Veckans fem middagar blir följande:

  1. A  Spättatunnlar i krämig dillsås med ris
  2. B  Köttfärssås och sugrörsspaghetti med
    blomkålsträd
  3. C  Fläskytterfilé med rosmarinsås och ris
  4. D  Sprödbakad kyckling med citron- och
    gurkyoghurt
  5. E  Korvwrap med vitlökssås 



Vill ni själva testa på Linas Matkasse, gå in här och registrera er, ange följande kod K1425644 så får ni kassen för 499 kronor och en fruktpåse (värde 109 kr) på köpet.



Pernie

söndag 14 oktober 2012

Danmark över dagen

Idag har vi haft en dagsutflykt till Danmark tillsammans med mina föräldrar. Bjöd dem på detta som en del av att de fyller 60 år bägge två. Det var en mycket trevlig dag men vädret kunde ju varit betydligt bättre då det regnade hela dagen. Även de små hade roligt och W fick träffa Nicke Nyfiken två gånger. Bjuder på ett litet collage av de bilder som finns i mobilen då jag inte lagt över de andra ännu.
Pernie

fredag 12 oktober 2012

VAB-shopping

Fortsatt VAB idag och nu var bägge barnen hemma. E är fortfarande hängig och enligt läkaren på vårdcentralen är det en virusinfektion och han skrev ut ett VAB-intyg då hon har varit hemma i en vecka. Men igår kväll började W att helt plötsligt kräkas, ibland brukar han bara göra det en gång men nu höll det på hela natten. Han var dock jätteduktig och väckte mig. Nu börjar han dock piggna till och bli som sin vanliga jag.

Jag kände att jag inte kunde vara inne hela vackra dagen så passade jag på att ge mig ut en liten sväng när maken var på hemmaplan. Begav mig till Limit där jag hade ett tillgodokvitto. Hade sett att de hade ett par jeans från Name It till W, då han är i behov av byxor. När jag ändå var där så såg jag att de hade ett erbjudande på en jacka. Provade den och köpte den, nu är frågan om jag ska behålla den eller inte. Vad tycker ni?


Behålla eller inte?
Sköna jeans till killen




Pernie

onsdag 10 oktober 2012

Tandläkarbesök

Idag var det dags. För tre år sedan pratade jag och min tandläkare om att dra ut den sista visdomstanden, men året efter var jag gravid och sedan helammade jag, men nu fanns inget mer att skylla på. Anledningen till att hon inte vågade göra det under graviditet och amning var att hon inte visste hur bedövningen påverkade, då jag behöver en annan än den vanliga. Ush så nervös jag var idag, avskyr verkligen att ta bedövningen. Sedan när hon behövde ta en andra gång var hemsk. Men hålet i ena tanden blev lagad och visdomstanden borta. Nu är det ett stort hål som blöder i bland och värker. Men förhoppningsvis går det också snart över.


Pernie

Nu är kylan här

Vaknade i morse och frös. Tittade på termometern och den visade 2 plusgrader. Den visar alltid någon grad för mycket. Bara att plocka fram mössa, vinterjacka och vantar innan promenaden till dagis. Dock var det en frisk promenad och en underbar morgon.
Pernie

måndag 8 oktober 2012

Sparkcykel

I fredags när jag hämtade W från förskolan hittade vi inte hans blåa sparkcykel. Maken hade som vanligt lagt den på taket till vagnsförrådet men den var borta. Det var en ledsen kille jag fick med mig hem och jag var så arg. Varför kan inte folk skilja på ditt och mitt 😡. Vad är det föräldrar som inte lär barn rätt och fel.
Maken skaffade i alla fall en ny sparkcykel åt honom och igår var det premiärtur för en glad kille. Hädanefter kommer vi inte att lämna den på dagis utan ta med den hem.
Pernie

lördag 6 oktober 2012

IKEA-besök

Idag blev det ett besök på IKEA. Ville ha en möbel som vi kunde ha i hallen för att barnens vantar och mössor nu under vintern. Den fick inte vara stor då vår hall är liten. Den här gången hade jag förberett och visste vad vi skulle ha. Hade kikat på en ut Trofastserien och det blev det. Fast vi köpte en vit stomme och två stora röda lådor och två mindre vita. Nu är det bara att sätta i hop dem men det får bli en annan dag.


Så söt syskonkärlek
Pernie

Veckan som gått

Den här veckan började med VAB och avslutades med just VAB, däremellan var det lite jobb och lite festligheter. Jag och maken var medbjudna ut på VIP-kväll på Bara Magnus tillsammans med ett annat gäng. Makens föräldrar var barnvakt och vi hade trevlig kväll med god mat och fria drinkar. Skönt att komma iväg lite på egen hand och jag träffade många trevliga människor.
Pernie

måndag 1 oktober 2012

Livstecken..

Exempel på Jangirs möbel som kommer att synas i Men in Black 3
Jag vet inte vart min ork har tagit vägen, eller så har det varit annat som har upptagit min tid sedan förra helgen. Tre semesterdagar gjorde att det blev hektiskt de resterande och på kvällarna så har jag varit trött. Nu för tiden är det fullt ös hemma, särskilt med E som knatar runt precis hela tiden och hittar på rackartyg. Eller är hon på W när han leker för att ta hans saker, slå honom eller dra i håret. Skulle behöva en konflikthanteringskurs känns det som.

Bjuder i alla fall på två bilder från VIP-festen hos Jangir Maddadi förra helgen. Tagna av maken.


Jag och Lars Wallin


Pernie