måndag 30 april 2012

Måndagslista

Idag måndag är jag tacksam för
  • att jag idag har gjort den sista arbetsdagen inför fyra månaders föräldraledighet och kunde lämna över det ordentligt.
  • att hela familjen gick på valborgsfirandet här i området och hade jättetrevligt
  • att det äntligen börjar kännas som vår i luften



Pernie

söndag 29 april 2012

Yankee Candle

Yankee Candle är mina favoriter när det gäller doftljus därför passar jag också på att tävla om dem.


Eftersom jag ska gå på Mammablogg Date 2012 har jag en möjlighet att bli en av de tre som vinner varsittMedium Jar från Yankee Candle. Tävla här du med!

Pernie

Fruktbars

Här kommer receptet på fruktbarsen som jag gjorde för ett tag sedan.

Fruktbars med fiberhavregryn  (ca 10 större eller 20 mindre bars)
3 dl fiberhavregryn
1 dl kokos
1 dl pumpafrön
½ dl torkade äppelringar i mindre bitar (jag hade torkade aprikoser)
½ dl gula russin (jag använde vanliga russin)
3 msk flytande honung
1 ägg
½ banan mosad

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till en röra. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut blandningen till en större rektangel, ca 13*26 och 1 cm tjock. Tryck och platta till den lite grann. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna och skär till, större eller mindre, härliga fruktbars.



Pernie

lördag 28 april 2012

Butik med godsaker

En av sponsorerna till Mammablogg Daten är Scand Choco. Efter en titt runt på hemsidan ser man att där finns något för lakrits-, choklad- och teälskaren. De har även te som ska vara bra för hyn. Jag som älskar lakrits blev naturligtvis nyfiken på deras lakritssorrter som tex dessa:


Kika gärna runt på deras sida för att hitta fler lyxiga saker.




Pernie

Ettårsdagen

E:s ettårsdag som var i tisdags firades lugnt med bara oss. Hon hade ju haft kalas tillsammans med W innan. Dock fick hon sina nya första skor som naturligtvis invigdes ute. Klänningen som hon hade på sig användes på en ettårsdag på 70-talet nämligen min.
I mammas klänning
Pernie

fredag 27 april 2012

Letande efter klänning

Sitter och surfar efter en klänning att kunna ha på bröllopen som vi är bjudna på samt en operapremiär. Jag har fastnat många stunder på Nelly, som har ett stort utbud av kläder. Bl.a har jag tittat på denna klänning:
Klicka på bilden för att komma till den.
Den skulle passa bra tillsammans med ett par snygga skor till bröllop och operan.
Pernie

torsdag 26 april 2012

Powerbars

Fick ett ryck att göra powerbars igår. Har länge sett ett recept på Garants havregrynspåsar som verkade gott och inte innehöll nötter. De blev goda och mäktiga, dock lite kladdiga. Även maken gillade dem och ni kan läsa hans åsikt om dem här.

Innan gräddning
Pernie

tisdag 24 april 2012

Hipp Hipp Hurra

Till E på hennes 1-årsdag. Vår lilla tjej som föddes på påskdagen 2011.
Collage gjort av Gabriel Henningson
Och Grattis till W som har varit storebror i ett år.

Pernie

söndag 22 april 2012

Plikta

Då maken jobbade hela dagen tog jag barnen med på en liten utflykt till Slottskogen. Mest för att W skulle kunna rusa av sig, vilket han också gjorde. Det blev det första besöket på Plikta sedan de byggde om det. Plikta var verkligen större och W visste inte vad han skulle börja någonstans. Fanns mycket att hitta på för barnen och det går väl att tillbringa en hel dag där. Nackdelen är väl att det är så stort och mycket folk att det är svårt att hålla koll. En annan nackdel är att det var svårt att få med honom hem, det fanns ju så många roliga saker. Det får nog bli en tur dit igen.


Pernie

Nu har jag anmält mig

och betalt anmälningsavgiften. Jag ska gå på Mammablogg Date.

Naturligtvis ska detta bli spännande och roligt. Men samtidigt nervöst, är ju ingen van bloggare och känner inte många där, men alltid kan man lära sig något nytt samt lära känna lite nya människor.
Pernie

lördag 21 april 2012

För exakt 6 år sedan..

var det ett bröllop i Skara Domkyrka, nämligen vårat. Efterföljande middag hölls på Kråks värdshus. Det var en minnesvärd dag.




Pernie

fredag 20 april 2012

Smarta smycken för mammor


Eftersom jag ska gå på Mammablogg Date 2012 har jag möjlighet att vinna en av totalt tre Teething Bling smycken, anmäl dig till eventet och tävla här

Pernie

Snygga Skötväskor


Willvin Leatherette Beige


Har ett tag spanat in Willvin och deras skötväskor, de verkar vara så praktiska samt är snygga. Passar både till mammor och pappor. Jag skulle vilja ha en sådan här, då det verkar som om man får plats med mycket vilket kan behövas när man har bägge barnen med. Då en laptop även får rum kan jag använda den om jag behöver ge mig i väg för att kunna jobba på min uppsats. Willvin Leatherette finns i fem färger, white, black, beige, brown, burgundy.

Pernie

Laxgryta m.m.

Fredag kväll, maken är i Kalmar och jag och barnen är själva hemma. Just nu tittas det på Disney Junior innan läggdags. Bäst att passa på då vi har sagt upp ComHem.
E var med mig idag på jobbet och det gick faktiskt bra trots att hon var lite gnällig ibland. Kan ju bero på att jag hade dörren stängd. Dock röjde hon runt och efter ett tag såg det ut så här på mitt skrivbord.

Jag har varit inne i en matsvacka, i alla fall vad det gäller att komma på vad man ska äta. Men idag hittade jag  ett recept på en gryta med lax i; Mörrumsgryta. E åt av den men W är inne i en fas där bara köttbullar duger.

Recept 
4 personer
500 gram laxfilé
2 morötter, skalade och rivna
skalet av 1 citron
2 lökar eller 1 stor, hackad
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2,5 dl matlagningsgrädde
dill
sop maizena redning för vit sås.


Gör så här:
1. Fräs lök, morot och citronskal
2. Häll på vatten, buljong, grädde, vitvinsvinäger, sop . låt koka i 5 minuter.
3. Red av med maizena.
4. Skär laxen i kuber och lägg i tillsammans med dillen.
5. Koka ytterligare 5 minuter
6. servera med ris eller potatis eller något annat gott. (Jag hade couscous till)


Till efterrätt blev det färsk ananas och glass

Pernie

måndag 16 april 2012

Nokia Lumia



Eftersom jag ska gå på Mammablogg Date 2012 har jag möjlighet att vinna en Nokia Lumia 800, anmäl dig till eventet och tävla här
Pernie

Födelsedagskalas

Igår var det alltså födelsekalas för både W och E. Den största behållningen hade såklart W som hade några kompisar här och var mer medveten om sin födelsedag. Dagen började med att maken och jag fick röja och städa upp här i lägenheten. När väl mormor och morfar kom var det dags att hämta tårtan. Vi hade återigen beställt av Sannas tårtor (hon gjorde E:s doptårta). Tårtan var jättefin och god, det märktes att hon hade lagt ner stort arbete på den. Kalaset blev lyckat, de stora barnen lekte och E hoppade runt på sin rumpa. Kan tala om att det var två trötta barn som somnade sent i går, även två trötta föräldrar däckade senare.
Lite bilder från dagen
Pernie

Jag tävlar




Eftersom jag ska gå på Mammablogg Date 2012 har jag möjlighet att vinna en av totalt fyra MAC KID  frånVIKINGSUN , anmäl dig till eventet och tävla här!


Pernie

Måndag igen

och i dag är jag tacksam för:

  • att jag och maken lyckades ordna ett sådant bra kalas för sonen och dottern
  • att det kom fina människor till kalaset och att W främst hade så roligt. ( E kanske inte var så medveten om uppståndelsen men hon hade så roligt)
  • att solen skiner utanför fönstret
  • att nu jobbar jag bara två veckor till och sedan är jag ledig över sommaren.
Vad är ni tacksamma för
Pernie

lördag 14 april 2012

Buzzador

Det är inte så ofta jag kommer med i en Buzzadorkampanj men nu har jag gjort det. Jag buzzar just nu Nivea Pure & Sensitive, en deodorant som ska ge effektivt skydd i 48 timmar. Den innehåller varken alkohol, färgämnen och konserveringsmedel utan innehåller kamomillextrakt och avokadoolja. Helt enkelt en antiperspirant som skyddar mot svett och dålig lukt i upp till 48 timmar utan att irritera huden. 



Jag var lite skeptisk till deodoranten, att en oparfymerad deodorant kan hålla lukten borta så länge. Men jag blev förvånad, den är väldigt effektiv och håller verkligen lukten borta. Jag brukar svettas en del särskilt när man busar och leker med barnen, men det känns inget. Dessutom är den väldigt skön mot huden, inga irritationer (och då har jag eksem). Den här kan jag tänka mig att köpa och använda. Nackdelen är väl att det är glasflaska (vilket alla Niveas deodoranter är).

Vill du också bli en Buzzador. Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är mippemutt).







Pernie

fredag 13 april 2012

Tävlar om halsband från Haze Design



Eftersom jag ska gå på Mammablogg Date 2012 har jag möjlighet att vinna ett halsband från Haze Design, anmäl dig till eventet och tävla här
Pernie

torsdag 12 april 2012

Födelsedagen

är till ända och födelsedagsbarnet somnade som en stock i kväll. Jag tror att han fick en bra dag med uppvaktning hemma och på förskolan. Den bästa presenten var nog den radiostyrda bilen som har varit ute en runda idag. Dessutom fick han gå på McDonalds som han ville. Dagen slutade med att blåsa såpbubblor i badrummet så att lillasyster kiknade av skratt. Nu gäller det att ladda för kalaset på söndag.


Pernie

Skor

är ett kapitel för sig själv. Tycker det är svårt att hitta skor som är sköna och snygga. Satt och tittade på utbudet hos Footway. Är ju ute efter ett par finskor till sommarens festligheter. Fastnade för dessa pumps från Mjus http://www.footway.se/tara-leather-grey.html. De verkar vara sköna men ändå fina.

Pernie

Grattis

Vår älskade son på din fyraårsdag


Pernie

onsdag 11 april 2012

Kärt barn har många namn

Kärleksmums, chokladrutor, mockarutor eller snoddas kallas den kaka som jag äntligen fick till idag. Har försökt innan men inte fått till glasyren men idag följde jag det här receptet som jag hittade på KokaIhop.se


INGREDIENSER
Botten
250 gram smör eller margarin
5 dl socker
5 st ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
Glasyr
100 gram smör eller margarin
5 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt, kallt kaffe
kokosflingor
______________________________________________________________________________
GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat
bunke och rör ner i smeten.
4. Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt kakan svalna.
6. När kakan börjat svalna kan du göra glasyer: smält smöret och blanda därefter i
alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyer på kakan och
strö på kokisflingor. Låt glasyer stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.



Pernie

Förberedelser

Nu pågår förberedelser inför söndagens kalas, sonens 4 årskalas och dotterns 1 årskalas. I år får de ha ett gemensamt. I går bakades det bullar under eftermiddagen och W hjälpte till. Resultatet blev goda bullar. Idag försöker jag mig på kärleksmums.
Pernie

söndag 8 april 2012

Puss på mig själv

Iphone 4S inbjuder till mycket roligt även för en ettåring. Tänk att kunna pussa sig själv, detta tack vare kameran på framsidan.


Pernie

Påsk

Så var det påskdagen och det känns som hela påsken bara runnit i väg. I går på påskafton var mina föräldrar här och det blev en intensiv dag, i alla fall för W som hann bara sätta sig i soffan för att sedan börja snarka. Men en hel del blev i alla fall gjort

Hallongrottor bakades

W hade fullt upp med mormor och morfar ute

Fick äntligen tummen ur att fixa bilbarnstolen till E

Och äntligen kan W lära sig att hänga upp sina ytterkläder
Vilket han gjorde med stolthet

Pernie

tisdag 3 april 2012

Cykelpremiär

Ibland är det bra att bo på en gård där man kan låna saker. Som en cykel som här. Tänk vad glad han kommer bli över sin födelsedagspresent

Lägg till bildtext

Pernie

måndag 2 april 2012

Måndagslista

Idag måndag är jag tacksam för:

  • Att jag lyckades ta med mig bägge barnen till Röhsska för föreställningen med Mamma Mu i går söndag.
  • Att jag så sakta börjar komma i gång med min uppsats.
  • Att april är här och därmed våren
  • Att tårtan till barnens kalas är beställd, ska bli spännande
Vad är du tacksam för idag?
Pernie

Dotterns framfart

Varför ska man krypa?? När man kan hoppa på rumpan och ta sig fram i väldig fart. Det här klippet är taget på Röhsska museet i går där de hade familjedag. Där fanns stora ytor att hoppa omkring.

Pernie

söndag 1 april 2012

Tradera

Äntligen har jag fått upp lite annonser på tradera. Men fick en liten chock då det visade sig att provisionsavgiften är 3 kronor om man säljer för 1 kr. Hur tänkte de där. I alla fall, här kan man hitta mina auktioner.
Pernie

Tävling

Har börjat fundera på finkläder då vi är bjudna på bröllop i maj. Hittade denna tävling hos Fröken M.
Den skulle kanske vara fin.
Pernie